Lihtne baldahhiin voodile

by - neljapäev, august 31, 2023


Lubasin enne suve lõppu veel ühte baldahhiiniprojekti ja siin see nüüd on. Miks ma nimetan seda baldahhiini lihtsaks, on seetõttu, et sain selle meisterdamisega täiesti ise hakkama. Mõtlesin mitmeid erinevaid variante ja jäin lõpuks sellise klassikalise voodibaldahhiini juurde.


Taustaks nii palju, et tegemist on toaga, kus ma vanemate juures külas olles peatun. Pikalt oli selles toas voodiks lahtikäiv diivan, kuid sel suvel vahetasime diivani mugavama voodi vastu välja. Mõtlesin, kuidas tuba hubasemaks ja ka ilusamaks muuta, ning jätkuks aiamaja baldahhiinile, otsustasin seda varianti ka toas katsetada.


Kuigi ma enamasti kaldun kasutama soojemaid värvitoone, siis sel korral otsustasin sinise kasuks. Seda põhjusega, et seina katab sinakas-hall tapeet. Leidsin Kangadžunglist sinise-valge pisikese ruuduga õhukese kanga ülisoodsa hinnaga (kahjuks linki lisada ei saa, kuna e-poest seda toodet enam ei leia). Tellisin kangast 15m ja selle kogusega valmistasin baldahhiini, voodiseeliku, dekoratiivpadja ja ka lambivarju sekretäril olevale laualambile.


Baldahhiini alusena kasutasin tikkimisrõngast läbimõõduga 36,5cm (saadaval on ka teisi mõõte). Rõngale kinnitasin kaks kangalaiust ja keskele jätsin vahe (ei õmmelnud kangaid omavahel kokku), et saaksin seinale baldahhiini peale kinnitada maali. Baldahhiini enda riputasin nööri abil lakke.



Esialgu mõtlesin ka voodipeatsi katta sama ruudulise kangaga, aga kui olin baldahhiini üles riputanud, tundus suure triibuga kangas, mille olin juba enne voodipeatsile kinnitanud, suurepärase kontrastina. Seinalambi kupli maalisin juba eelmisel suvel triibuliseks ja triibuga padjad, mis eelmisel aastal olid aiamajas, on samuti sobiv täiendus voodile.


Vaata veel

0 kommentaari