Aiamaja II hooaeg baldahhiiniga

by - teisipäev, juuli 25, 2023


Eelmisel aastal sisustatud aiamaja jäi minu jaoks poolikuks ja teadsin, et tahan sel aastal midagi muud proovida. Niisiis tekkis mul mõte sohvale baldahhiin luua. Kuna suveti on aiamaja kasutusel magamistoana, siis baldahhiin muudab seal magamise eriti mõnusaks ja hubaseks.



Enne seda, kui teen juttu selleaastasest sisustusest, võite huvikorral vaadata, milline nägi aiamaja välja eelmisel aastal
 

Baldahhiini alumine lilleline kangas on vanadest Hemtexi kardinatest, mille leidsin Humanast. Pealmise ruudulise kanga leidsin Kangadžunglist. Baldahhiin sai kinnitatud puidust ümarliistude abil seina ja laetala vahele.
 
 
Mu vanemate kodus seisis juba aastaid roheline mustriga päevatekk, mis ei leidnud kusagil kasutust, kuid baldahhiiniga sobib see nagu valatult kokku. Pealegi on see ka praktiline varjates voodipesu. Sohvale/voodile lisasin mõned rohelistes toonides padjad (sest ilma patjadeta lihtsalt ei saa): palmilehtedega H&M padjad olid kasutuses ka eelmisel aastal, rohelise ruuduga valge padi oli juba eelnevalt ise õmmeldud ja kõige uuem piklik padi sündis baldahhiiniga samadest kangastest.


Pruun villane pleed, samuti pruuni taustaga botaanilised pildid seinal ja suur Jyskist leitud korv tasakaalustavad pigem uhket baldahhiini oma maalähedusega, lisades ruumile soojust.
 


Sooja valgust annab seinal Amanigo õlilamp, mille leidsin väga hea hinna eest Kaup24.ee-st. Petrooleumilambi kasuks otsustasime just seetõttu, et majas puudub elekter. Õlilambid pole minu pere jaoks midagi uut, meil on neid mitmeid ja need on palju aastaid kasutuses olnud, eriti metsamajas, kus puudub samuti elekter ning kasu on neist olnud ka elektrikatkestuste korral.
 

Otsustasin oma väikese valge sekretäri, mis on mul juba lapsepõlvest saati ja vahepeal oli ka minu korteris, vedada aiamajja. Üks praktiline mööbliese, milles saab igasugu vajalikku hoida ja vajadusel on ta ka laua eest. Sahtlitele paneksin hea meelega mustade asemel mingid huvitavamad nupud, aga seda mõtlen veel.
 


Paar asja, mida hetkel veel majakesse otsin, on mugav tugitool, milles oleks mõnus raamatut lugedes end kerra tõmmata, ja seinale nagi, kuhu oleks hea riideid jms riputada. Lõpetuseks ka selline info, et üks baldahhiiniprojekt on veel tulemas. :)
 

Vaata veel

0 kommentaari