Kuidas sisustada suvist aiamaja?

by - neljapäev, juuli 07, 2022

*Sisu on sponsoreeritud.

 Käes on nüüd see aeg, kui saan teile näidata, mida ma sisustuse osas roosa aiamajaga ette võtsin. Eesmärgiks oli luua koht, kus istuda ja teed või kohvi nautida, aga samas oli oluline, et majakeses oleks võimalik vajadusel ka ööbida.


Sisustust planeerima hakates oli üks asi kohe paigas: majja pidi tulema pink/diivan, teisisõnu päevavoodi, mis oleks hea nii istumiseks kui ka magamiseks ja mis ideaalis käiks kahekohaliseks lahti. Õnnekombel leidsime just sellise Kuressaares asuvast taaskasutuspoest Putukas. Teadsin kohe, et istumisosa tuleb katta musta-valgetriibulise kangaga, just sellise sisustuskanga leidsin Ikeast. Siinkohal pean jällegi tänama oma ema, kes õmblustöödega aitas.

Minu jaoks ei tohi kunagi diivanitagune sein tühjaks jääda, siis on kohe asi kuidagi poolik. Niisiis mõtlesin põhjalikult, mida seinale panna. Kuna tegu on aiamajaga, siis tundus botaaniline teema igati sobilik. Esimene mõte oligi panna seinale vanaaegses stiilis botaaniline poster, kuid siis tekkis idee teha kollaaž või galeriisein väikeste pildiraamidega. Nüüd oli veel vaja leida pildid raamide sisse. Teadsin, et postkaardid oleks just õige suurusega, aga kuna neid oli vaja vähemalt 20 ja kõik samas stiilis (lisaks vanaaegse välimusega), siis Eestist ma selliseid postkaardipakke ei lootnud leida. 

Õnneks võttis minuga ühendust koostöösooviga selline ettevõte nagu OstaEU. Tänu neile on Euroopa e-poodidest tellimine väga lihtne ja kiire. Minuga on mitmel korral juhtunud nii, et leian välismaisest e-poest midagi imeilusat, aga siis selgub, et Eestisse transporti ei ole või transport on kallim kui toote enda hind. OstaEU kaudu saab tooteid tellida praegu koguni kümnest Euroopa riigist: Lätist, Leedust, Hollandist, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Inglismaalt, Hispaaniast, Itaaliast, Poolast ja Tšehhist. Kogu tellimise protsess ei ole üldse keeruline nagu ma alguses arvasin ja ka hinnad on mõistlikud. Kõigepealt tuleb end ostaEU lehel kasutajaks registreerida ja oma isik tuvastada. Isikusamasuse kinnitamine käib panga kaudu ja selleks tuleb teha 1eurone makse. Kui isik on kinnitatud, saate näha OstaEU ladude aadresse erinevates riikides. E-poest tellides tulebki enda aadressi asemel märkida antud riigis asuva OstaEU lao aadress (nende lehel on kirjas täpsemad instruktsioonid, mida on vaja tellimust tehes ära märkida). Kui kaup lattu jõuab, teavitatakse sellest e-posti teel. Oma tellimust oodates meeldis mulle väga just see, et ma ei pidanud ise kusagilt uurima, kus mu pakk parajasti on, vaid teekonnast anti mulle meili teel teada. Kui kaup hakkas Eesti suunas liikuma, sain enda kontol valida, millist kättetoimetamise viisi soovin kasutada - pakiautomaat või kuller. Minu pakk jõudis Saksamaalt kõigest nädalaga minuni. Mul elab Saksamaal sõbranna ja kui olen talle paki saatnud, võtab selle kohale jõudmine tavaliselt nädalaid, kui mitte terve kuu aega.


Mina tellisin oma postkaardid Saksa Amazonist. Postkaardipakis oli 24 kaarti ja 20 nendest läksid seinale. Kaartidel on erinevad liiliad ja kunstnikuks Pierre-Joseph Redoute, kes oli belgia maalikunstnik ja botaanik. Teda on nimetatud ka aegade suurimaks botaaniliseks illustraatoriks. Kuna minu pakk oli nii pisike, siis tellisin selle muidugi pakiautomaati. Kui aga on soov välismaalt midagi suuremat tellida, siis on OstaEU lehel olemas ka hinnakalkulaator, kuhu saate sisestada tellitava toote andmed (suurus, kaal, riik jne). Nii saate kontrollida kohaletoimetamise hinda enne ostu tegemist. Ja muide, uutele registreerujatele on 5eurone kingitus, mida saab kasutada esimesel tarnel. 


Üheks ilusamaks pärliks, vähemalt minu jaoks, on selles ruumis tsaariaegne laud, mille leidsin Osta.ee oksjonilt (siinkohal mainin ära, et Osta.ee ja Ostaeu.ee on nime poolest küll sarnased, aga täiesti erinevad ettevõtted:)). Minu ettekujutuses soovisin diivani ette vanaaegset ühel jalal kohvilauda. Soovisin, et lauajalg ei oleks päris tavaline, vaid et sellel oleks ka mingeid dekoratiivseid detaile. Muidugi nii ilusa jalaga lauda ma ei lootnud leida. Sellepärast laua üle on mul eriti hea meel - ilusamat ei oskaks ette kujutada.


Kui vaid pildid suudaksid edasi anda seda magusat liilia lõhna, mis pildistamise ajal ruumis oli! Aga... sisustamisega ma päris lõpuni tegelikult polegi veel jõudnud. Põhiline on paigas, kuid on detaile, mida tahaksin veel lisada. Näiteks otsin seinale küünlajalgu. Kuna minu stiil on pigem selline, mis nõuab vanakraamipoe kaupa, siis võtab sobivate esemete otsimine teinekord aega. Niisiis, ma usun, et aiamajast tuleb veel täiendatud postitus või miks mitte ka mitu, eks aeg näitab.

Vaata veel

0 kommentaari