Rõduaed

by - kolmapäev, juuli 20, 2022

Sisustusteemadele vahelduseks natuke ka aiateemasid, kuigi aia kujundamine kodu kujundamisest nii väga palju ei erinegi, kui asja üldjoontes vaadata. Kevadel otsustasin, et sel aastal võtan midagi oma vanemate maja taga asuva küllaltki suure rõduga ette. Ma olen tegelikult aastaid mõelnud, mida selle rõduga teha, sest ruumi on seal lihtsalt istumiskoha tegemiseks natuke rohkem kui vaja. Pealegi, veel ühe istumiskoha loomiseks otsest vajadust ka pole.

Sel kevadel siis äkki plahvatas mõte luua rõduaed inspireerituna Itaalia siseõuedest. Idee oligi kaks rõdu poolt ääristada taimepottidega ning sinna vahele luua fookus. Fookusena kaalusin mitut varianti: mõni kuju või büst, päikesekell, linnuvann ja purskkaev. Valisin purskkaevu, aga seda ma kohe ostma ei läinud, vaid vaatasin enne vanemate majas ringi ja leidsingi esemed, millest ise sobiv purskkaev kokku panna. Võtsin kasutusele põrandavaasi, mis näeb välja nagu sammas (ideaalne!), ja savist lillepoti, mis asetus väga hästi vaasi peale.

Kuna sellel rõdul elektrit kasutada ei saa ja nagunii elekter on nii kallis, siis otsustasin vaadata, kas leian päikesepatareil töötava purskkaevupumba. Ja leidsingi, Osta.ee oksjonilt. Selline pisike ja soodne, mis töötab vaid siis, kui päike peale paistab, mingil määral ka siis, kui taevas just väga pilves ei ole. Kuid täiesti pahaaimamatult tegutsesin valesti, kui otsustasin purskkaevu valada kraanivee. Selle tagajärjel tekkis päikesepaneelile katlakivi ja nüüd hoian pöialt, et pump töötamist päris ära ei lõpetaks, sest päris korrapäraselt ta enam töötada ei taha. Vähemalt olen selles osas järgmine kord targem.

Tegelikult need pildid, mida praegu näitan, tegin juba paar nädalat tagasi. Tahtsin teha fotod, millel oleks näha punased roosiõied (Flammentanz), sest need on alati nii ilusad ja väärivad jäädvustamist. Nüüdseks on rõdu juba palju rohkem täis kasvanud ja mõne aja pärast näitan ka neid pilte.

Vaata veel

0 kommentaari