Jõulukodu 2020

by - neljapäev, detsember 17, 2020


Olen lõpuks jõudnud nüüd sinnamaale, et näitan oma jõuludekoratsioonides kodu. Lükkasin pildistamist edasi, kuna ilmad on nii pimedad, et päeval ei lähegi õieti valgeks. Eelmistel aastatel on mul õnnestunud jõulupildistamised päikeselistel päevadel ära teha, kuid sel aastal see ei õnnestunud. See-eest on nüüd jälle küünlavalgust piltidel paremini näha ja see muudab olustiku kindlasti ka hubasemaks.


Magamistoa pildid tulid valgemad, kuna need jõudsin veel päevavalguses ära teha. Sel aastal ma polegi väga midagi siin toas muutnud. Riputasin vaid väikesed tulukesed voodipeatsile ja see on kõik. Õhtul pimedas annavad need tuled nii mõnusat sooja valgust ja sellisesse pisikesse ruumi polegi rohkem vaja, et jõulutunnet tekitada.


Sel aastal ma väga mingeid uusi jõuludekoratsioone ei ostnud. Aga ühe suurema ostu tegin küll. Tegelikult tegin oma elu esimese ostu Ikeast (ma tean, see kõlab paljudele uskumatult). Kui mäletate, siis eelmistel aastatel on mul olnud lauakuusk, kuid kaalusin juba pikemat aega täispika kunstkuuse ostu. Otsisin ja otsisin, aga valik ei olnud just kiita, eriti, kuna mul oli vaja üsna kitsast kuuske, et see ikka ära mahuks. Novembri lõpus sattusin nägema Ikea selleaastast jõulukollektsiooni ja nende kunstkuused püüdsid koheselt mu pilku. Valisin välja 170cm kuuse, mille oksad näevad nii reaalsed välja, et vahel unustan, et mul on toas kunstkuusk. Ja mis te arvate, palju ma selle eest maksin? 25 eurot! Kes on näinud kunstkuuskede hindasid, siis see nagu polegi mingi hind, arvestades antud toote välimust. Oskan öelda vaid, et see oli küll õnnestunud ost.


Kuna olen nüüd mõned aastad kogunud vanaaegseid või vanaaegse välimusega kuuseehteid, siis polnud kahtlustki, et jõulupuu saab olema vintage-stiilis, inspireeritud 50ndatest aastatest. Muidugi ei tahtnud ma kuusel ohutuse mõttes päris küünlaid põletada, vaid plaanisin osta elektriküünlad. Õnneks enne, kui jõudsin raha kulutada uutele elektriküünaldele, sattusin Sõbralt Sõbrale poodi Kuressaares, ja neil on päris hea valik selliseid küünlaid (ka Tallinnas on olemas). Sain need endale vaid 2 euro eest. Samast poest leidsin ka pabertähe, mis ripub aknal, 1 euro eest.


Mu seinal on ka uus raamitud poster jõululilledega. Leidsin selle Viru Keskuse Rahva Raamatu kingipoest, kui keegi peaks huvi tundma.


Selline sai mu jõulukodu aastal 2020. Soovin teile kauneid jõule ja meeldejäävaid hetki koos lähedastega!

Vaata veel

0 kommentaari