Hommikukohv Marimekkoga

by - esmaspäev, september 28, 2020



Reedel veetsin mõnusa disainilembese hommiku Kaubamajas. Kodumaailm on saanud täiesti uue ilme ja lisandunud on ka uusi kaubamärke, millest ehk tuntuim on Soome disaini üks lipulaevu Marimekko. Kaubamaja kutsus ka mind uudistama. 


Soovitan kindlasti minna vaatama uuenenud Kodumaailma, mis tundub nüüd palju avaram ja ka kaup riiulitel on üldpildis nähtavam, kuna uus sisustus on küllaltki minimalistlik ning sealjuures modernne.

Foto: Marek Metslaid

 Aga tagasi reedese ürituse juurde. Kõigepealt tutvusime Marimekko kaubamärgiga. Ajakirja Säde peatoimetaja  Kristi Pärn-Valdoja andis ülevaate Marimekko olemusest ja ajaloost. Tegemist on väga eduka ja järjepideva brändiga, mis oma ainulaadsete mustritega on inimeste südameid võitnud juba alates 1950ndatest aastatest. Juba aastakümneid on Marimekko olnud Soome noorte jaoks üheks iseseisvuse sümboliks. Oma esimest kodu või miks mitte ka ühikatuba sisustades on ikka olnud oluline, et akende ees oleksid Marimekko kardinad või laual laudlina. Nii rääkis Kristi Pärn-Valdoja.


Kuid Marimekko ei ole populaarne ainult Soomes, vaid on laineid löönud juba aastakümneid ka mujal maailmas. Näiteks võiks ära mainida, et teiste kuulsuste seas on Marimekko kleiti kandnud 60ndatel aastatel ka endine USA esileedi Jacqueline Kennedy.

Foto: Marek Metslaid

Pärast põnevat ülevaadet oli kohviaeg. Kõik osalejad said endale ette Marimekko põlle, mille pärast sai ka koju kaasa võtta. Head kohvi pakuti muidugi Marimekko tassist ja Kiosk No. 1 barista poolt. Samal ajal valmistas kohapeal imemaitsvaid saiu Karjase Saia pagar ning osalejad said samuti käed jahuseks teha.

Foto: Marek Metslaid


Oli väga meeldiv hommikupoolik. Aitäh, Kaubamaja, kutsumast!

Vaata veel

0 kommentaari