Isetehtud järi võileivahinnaga

by - pühapäev, september 20, 2020

Olen inglise maakodusid vaadates märganud, et väga tihti asetseb diivani ees kohvilaua asemel hoopis järi. Mulle on see idee ajapikku väga meeldima hakanud. Poodides ringi vaadates ei ole ma aga midagi sobivat leidnud (minu kodu puhul on ka mõõtmed väga olulised) ja üleüldse on sedalaadi mööbliesemed minu jaoks natuke liiga kõrge hinnaga, eriti, kui midagi sarnast saab ka ise valmis meisterdada.


 Nii otsustasingi, et teen ise endale sobiva järi. Muidugi võtsin ka jälle oma kuldsete kätega vanemad appi. Isa aitas alusraami valmis ehitada. Oleksin porolooni ja riide mõne Youtube'i videoõpetuse järgi peale pannud, kuid mu emal oli hoopis teistsugune idee, kuidas tema seda teeks. Päris täpselt ma ei saanudki, aru, kuidas ta seda lõpuks tegi, aga valmis see sai. Ühesõnaga, läks nii, et mu vanemad praktiliselt võtsid projekti üle. :D Mulle jäi lõpuks jalgade peitsimine ja lakkimine.


Kui nüüd materjalidest rääkida, siis peaaegu kõik vajaminev oli juba eelnevalt olemas. Alusraam sai kokku klopsitud muudest projektidest järelejäänud puitdetailidest. Sobiv poroloonitükk oli samuti juba olemas ja valge riie oli jääk minu valgest diivanikattest, mille ema mõni aeg tagasi õmbles. Diivan ja järi oleks nüüd lausa nagu ühes komplektis.


Soovisin endale klassikalise välimusega järi ja seetõttu sobisid sellele kõige paremini treitud puidust jalad. Kõigepealt otsisin selliseid kaubandusest. Kahjuks Eestis ei ole just kõige suurem valik ja ilusate detailide puhul tuleb ka rohkem raha välja käia. Siis aga sain teada, et minu vanaisast, kes oli oma eluajal puidutisler, on järele jäänud mitmeid mööblidetaile. Lugu oli selline, et mu vanaisal endal kodus ei olnud treipinki, kuid vahel ta sai seda kusagilt laenutada ja siis ta vorpis kohe suuremal hulgal mööblidetaile valmis, et oleks alati võtta. Nüüd vanaisa pole enam ammu, aga meie saame ikka veel tema tehtud puitdetaile kasutada. Nii sain ka mina oma järile vanaisa valmistatud puidust jalad ja see on minu jaoks väga eriline.


Ainus asi, mis midagi maksma läks, oli vahend, millega saab nööpe kangaga katta, ja muidugi ka nööbid ise. Leidsin need kõige soodsamalt veebipoest nimega Blackcarrot.ee. Kõik see läks koos postikuluga umbes 10 euro kanti maksma. Niisiis, paarisaja euro asemel maksin ma oma järi eest kõigest 10 eurot. :)


Vaata veel

0 kommentaari