Köögijutud ja sooduskood

by - pühapäev, oktoober 25, 2020

*Sisu on sponsoreeritud. 



Mõtlesin natuke oma pisikesest köögist kirjutada, kuna pole seda veel teinud. Köögiosa mu elamises on tõepoolest väike, aga kuna see on ühenduses elutoaga, ei teki üldsegi mitte klaustrofoobset tunnet. Samuti on hetkel minu jaoks tööpinda olnud parajalt. Kui on käsil suurem vaaritamine, võtan appi ka söögilaua, ja nii on ruumi piisavalt.


 Eluruumi köögiosasse olen lisaks kappidele ära mahutanud ka söögilaua koos toolidega. Laual on klapp, mille saab üles tõsta ja nii lauapinda suurendada. Tegelikult ostsin ma ainult lauajala ja plaat on võetud ühelt vanalt laualt, nii et taaskasutus. Laua kohale oli mul kindel idee riputada üks suur peegel ja mul on selle üle väga hea meel - see lisab korterile nii palju avarust.


Avarust ja õhulisust lisavad köögile ka ülemiste kappide klaasuksed. Alumised kapid on jäänud eelmisest omanikust. Need olid kollakat puiduvärvi, mina värvisin need valgeks. Ülemised kapid on aga tellitud ühelt puusepalt. Lasin need teha kõrgemad, kui tavaliselt, sest lagi on kõrge ja nii on ka rohkem kapiruumi. Ülemistele riiulitele ulatamiseks pean muidugi redeli appi võtma, aga hoian seal asju, mida igapäevaselt nagunii ei tarvita.


Kraanikausi kõrvalt on võimalik üles tõsta veel üks tööpind, mis ripub hingede abil kapi küljes. Olen tegelikult väga harva seda kasutanud, aga kööki planeerides tundsin, et nii väikse ruumi puhul peaksid kindlasti olema lisavõimalused.


Selles mõttes oli vähem väljaminekuid, et korralik köögitehnika oli juba eelnevalt olemas (ahi, pliit, külmkapp). Minult on mitmed küsinud, et kus asub külmkapp. See on integreeritud ahju alla. Ideaalis oleksin valinud valge ahju, aga hõbedakarva ahjul pole ka viga.


Mul on õnnestunud kõik vajaminev oma kööki ära mahutada. Kraanikausi all on suurem kapp, ja nagu ilmselt paljud inimesed,  hoian seal puhastusvahendeid ja sinna kogun ka prügi. Kodubutiik saatis mulle valge ämbri, millesse biojäätmeid koguda. Ja see on nii ilus, et pole vaja kraanikausi alla kappi peita. Võib kasvõi köögikapil hoida, kui ruumi on. Minu meelest nii praktiline ese majapidamises. Selle nõu kaane all on söefilter, mis ei luba halbadel lõhnadel lekkida. Oktoobri lõpuni on võimalik see nõu endale soetada 15% soodsamalt koodiga "liisivali15". Lisaks valgele ämbrile on tootevalikus olemas ka must ja hall versioon.



Kui Sul tekkis küsimusi minu köögi kohta, siis kirjuta julgesti kommentaaridesse. Vastan meelsasti. :)

Vaata veel

0 kommentaari