Kuidas serveerida, kui ruumi on vähe?

by - kolmapäev, september 19, 2018


Kui ruutmeetreid on vähe, võib tekkida küsimus, kuidas külalisi oma kodus vastu võtta. Mina olen enamasti võõrustanud kahte või kolme külalist korraga ja pole mingeid raskusi tekkinud selles osas, kuidas kõigil oleks ruumi ning kuidas ka toit ja muu vajalik ära paigutada. Jagan paari võtet, mida kasutan, et serveerimine oleks lihtsam.


Väga tähtsat rolli mängivad serveerimisalused. Eriti vähese ruumi korral on oluline kasutada mitmekorruselisi ning jalgadel aluseid. Korrustaldrikud võtavad enda alla vaid ühe taldriku ruumi, samas mahutavad nad mitme taldriku jagu. Ka jalaga koogialus võtab enda alla tegelikult palju vähem ruumi, kui jalata alus. Toitude serveerimine erinevatel tasapindadel loob ka visuaalses mõttes palju parema pildi.


Kui on vaja serveerida väikses ruumis, on selleks väga hea variant baarikäru, mis on viimastel aastatel üha enam kodudes mööbliesemena jälle populaarsust koguma hakanud. Enamasti on nad kahe- kuni kolmekordsed, võttes enda alla vähe ruumi, samas mahutades küllaltki palju. Pildil olev käru elab minu juures oma teist elu ja on saanud ka uuenduskuuri: näiteks plated olid enne tumepruunid. 


Kuna sel korral serveerisin peamiselt ainult pirukat (sinna juurde veel üht-teist), siis oli ruumi paigutada ka nõud käru alumisele platele. Kui toitu oleks rohkem, paigutaksin ma nõud oma väiksele söögilauale.




Vaata veel

0 kommentaari