Kuusk on ehitud

by - esmaspäev, detsember 04, 2023

Mina ehin oma jõulupuu igal aastal 1. advendi nädalavahetusel, nii tegin ka seekord. Tahtsin sel aastal midagi uut proovida ja natuke võib-olla  isegi kastist välja astuda. Nimelt otsustasin kasutusele võtta jõuludele mitteomase värvi - kollase.

Kui minu Ikea Vinterfint kunstkuusk on igal aastal põrandal seisnud, siis nüüd otsustasin kuuse alumise osa kappi jätta ja "istutasin" puu hoopis laua peale lillepotti. Kuivatasin juba mitu nädalat tagasi apelsiniviile, sest kohe, kui mul tekkis idee kasutada kollast värvi, tundus, et apelsiniviilud oleksid sinna juurde ideaalsed. Ja mulle tõepoolest meeldib see kooslus.


Aga võib-olla teid huvitab, miks just kollane? Tegelikult sai mõte alguse sellest, et kavatsen oma diivani ees olevale tumbale uue katte teha. Olen kanga osas mitmeid variante kaalunud, kuid alati jõuan tagasi kollase sameti juurde. Ilus helekollane sametkangas on mul nüüd olemas ka. Ma ei ole kindel, kas saan katte jõuludeks valmis, aga ühel hetkel see kindlasti tuleb. Niisiis, kui ma novembris mõtlesin, kuidas jõulukuuske sel aastal ehtida, siis oma tumbaideest inspireerituna otsustasin läbivaks jooneks võtta kollase. Puu peal olevad lipsud on muidugi tumedamast kollasest sametist.


Tegelikult ehtisin kuuske sel aastal lausa kaks korda. Esimesel korral lisaks lipsudele  ja apelsiniviiludele riputasin sinna ka oma kuuseehted, kuid millegipärast ma polnud selle tulemusega päris rahul. Järgmisel päeval otsustasin, et tuleb ehted ikka kasti tagasi panna, jätsin puule vaid hõbedased käbiornamendid. Ja et tulemus oleks efektne, katsin kogu kupatuse karraga, mida kasutan juba 5. aastat järjest ja pärit on see K-Rautast.


Kui Sul on samuti kunstkuust, aga tahaks seda päris kuuse efekti ehk kuuselõhna tuppa, siis oskan soovitada paari varianti, kuidas see võimalikuks saaks. Näiteks Joiki kollektsioonis on olemas lõhnaküünal "Oh, kuusepuu", mis on väga hea realistliku kuuselõhnaga.  Mina tellisin endale Nore kodulõhnastaja "Talvine kuusemets", mis on täiesti reaalse kuuselõhnaga, tekibki tunne nagu oleks päris kuusk toas. Pudel on pisike, millest peaks jätkuma just pühade ajaks. Olemas on ka sama lõhnaga küünal. Nore küünaldest rääkides, siis soovitan vaadata ka minu e-poe valikut. Kohe päris ausalt võin tunnistada, et need on ühed parimate ja puhtamate lõhnadega küünlaid, mida olen kunagi proovinud. Hetkel näiteks on minu südame võitnud "Hibiskus, kirss, roosa pipar" ja "Õun, maikelluke, magnoolia", mis on kindlasti hea valik värskete lõhnade austajatele.


Kodu kaunistamisega pühadeks ma päris lõpetanud ei ole. Kavatsen veel mõned jõulused detailid lisada, aga üldmulje püüan võrreldes eelmise aastaga lihtsama jätta.Soovin imelist jõuluaja algust!

Vaata veel

0 kommentaari