Jõululaud punaste rooside ja kollaste küünaldega

by - pühapäev, detsember 24, 2023


Ja käes ongi jõululaupäev, kui katame laua ja naudime aega koos lähedastega. Minu laud sai kaetud juba mõni päev varem ja eriti tore on see, et praegusel hooajal nii haruldane päike ilmutas end just pildistamise ajal. 

Sel aastal on mu laual Villeroy & Boch punane Burgenland serviis, mida hakkasin hiljuti koguma järelturult. Tegu on Villeroy & Bochi ühe ikoonilisemate mustritega ja antud serviisi toodeti aastatel 1930-2002. Esialgu mõtlesin hakata koguma sinist versiooni, kuid tundsin, et minu koju sobib punane kuidagi paremini (mitte, et sinine ei sobiks) ja jõululauale on see lihtsalt ideaalne, aga kindlasti leiab kasutust ka muul ajal.

Kuna mu jõulupuu on sel aastal kollane, tahtsin seda värvi tuua ka jõululauale. Mõtlesin kasutada kollaseid roose, aga tundsin, et punased roosid mõjuvad efektsemalt. Pealegi, jõuluajal ma ikka päris ilma punaseta läbi ei saa. Kollane tuli lauale küünalde kujul. Mulle tegelikult juba mõnda aega väga meeldib punase ja kollase kooslus, ja mul on hea meel, et sain neid värve sel hooajal koos kasutada. Juhtus nii, et tegelikult mul oli plaan lauale panna ka kollased joogiklaasid, aga unustasin need täiesti. Tuli meelde alles siis, kui fotosessioon oli juba tehtud ja päevavalgus kadunud.


Muide, laudlina oli oma eelmises elus tegelikult tekikott, mille leidsin Sõbralt Sõbrale poest, aga see muster on lihtsalt nii kaunis, et minu kodus peab ta voodi asemel katma lauda. Jällegi, ideaalne jõuluajal, kuid samas nii universaalne, et sobib ka muul ajal kasutamiseks.


Mainin ära ka teiste esemete päritolu laual, kui keegi peaks huvi tundma. Küünlajalg on leid Sõbralt Sõbrale poest. Roosivaasid, mis tegelikult on joogiklaasid, ostsin mõni aeg tagasi Flying Tigerist, mul õnnestus lõpumüügist neli viimast endale saada. Kahekordse taldrikute hoidja leidsin juba mitmeid aastaid tagasi Saaremaa Kaubamajast. Buljongitasside all olevad tekstiilist salvrätikud on eelmise aasta Hemtexi jõulukollektsioonist.

 

Soovin teile kauneid jõule ja imelist aastavahetust!

Vaata veel

0 kommentaari