Punaste rooside varjus

by - reede, juuni 25, 2021



Ma usun, et suvi möödub paljude jaoks just välistes tingimustes aega veetes. Aiapeod ja piknikud on selle aastaaja lahutamatu osa. Sellepärast tekkis mul mõte jagada sel suvel ideid ja inspiratsiooni, kuidas kujundada mõnus piknik, eine- või kohvilaud õues.


 Minu ema aias kõrgub punane roos, mis ulatub mööda maja seina üle rõdu ääre. Kirjade järgi peaks selle roniroosi kõrgus olema umbes 3m, kuid antud põõsas on oma kõrguse tublisti ületanud. Punased õied on praegu imekaunid ja seetõttu otsustasingi piknikulaua just sinna tekitada. Ideaalne koht, kus pärastlõunal tassi kohvi või klaasikest veini nautida.


Roosist lähtuvalt otsustasin laua kujundamisel kasutada just punast värvi, et tekiks terviklik kooslus. Õnnekombel olid olemas just õiget tooni punased padjad, mis teevad istumise mõnusamaks ja üleüldise ilme ka hubasemaks.


Minu jaoks ei saa piknikulaualt puududa ka küünlad - elav tuli muudab iga laua erilisemaks. Õues oleks siiski hea tuleleeki tuulehoogude eest kaitsta. Mina olen antud juhul pannud küünla koos madala küünlajalaga kõrgemasse klaasvaasi. Nii näeb see hea välja ja pole muret, et peab iga natukese aja tagant jälle küünalt süütama.


Laual on ka instrument, millega taustaks muusikat mängida. Olen just sel suvel avastanud enda jaoks, et õige muusika võib õues istumise viia hoopis teisele tasemele. Minu hetke lemmikpiknikumuusika pärineb esimese Vabariigi ajast - see loob nii idüllilise õhustiku. Jalutasin mõni aeg tagasi mööda ühest aiapeost, kus kõlas samuti just selleaegne muusika.


Punane on intensiivne värv, millega ei maksa üle pingutada. Selleks, et roosiõied esile pääseksid, kasutasin valget laudlina ning sellele asetasin vaid vähesel määral punaseid detaile maasikate ja murelite näol, tasside alla asetasin punased salvrätid ning lõikasin väiksesse vaasi paar roosiõit.


Vaata veel

0 kommentaari