Magamistuba metsamajas

by - teisipäev, juuli 20, 2021


Kirjutasin kolm aastat tagasi esimese ja siiani ainsa postituse metsamajakesest Saaremaal. Püstitasime selle perega juba üheksa aastat tagasi vanaisa sünnikodu kohale. Tegemist on väikese suvemajakesega, mille tellisime sealt lähedalt Sandla Puidust. Majakese pindala on 25 ruutu, mis on isegi minu korterist veidi suurem. Lisaks põrandapinnale on katuse all lavats, kuhu mahub magama kuni neli inimest. Samuti on majas olemas ka pisike magamistuba ja just seda tahangi teile täna näidata.


Otsustasin mõni päev tagasi, et oleks tore metsamaja magamistuba korda teha. Talvest oli sinna jäänud vaid sõna otseses mõttes tühi voodi, mis muideks on väga mugav, hea meelega magaks sellel igapäevaselt.


Piltidelt torkab kohe silma vooditagune sein. Maja kõik siseseinad ja põrand on valge peitsiga üle võõbatud, kuid magamistoa otsaseina kaunistab roosimuster. Tegu ei ole tapeediga ja tegelikult ei olnudki plaanis ühtegi seina millegagi katta, kuid meil oli vanaemast alles jäänud selline kangas, mida ei olekski saanud muudmoodi kasutada. Tegu on väga hapra tekstiiliga, mis meenutab veidike midagi paberilaadset (ma ei kujuta ette, milleks sellist kangast üldse kasutatakse). Muster on ilus, kuid mööblit sellega katta ei saa ja kahju oleks olnud sellest ka loobuda. Nii tekkiski idee see seina panna, kus ta on siiani ilusana säilinud ning toale annab see ka palju juurde.


Kuna majakeses elekter puudub, siis kasutame seal palju küünlaid ja õlilampe, mis muudab sealse olemise eriti idülliliseks. Muidugi ei saa laualt puududa ka kohalikud metsalilled.


Voodi kõrval seisev öökapp on aastakümneid tagasi mu puidutislerist vanaisa valmistatud. Nagu seinadki, on ka see mööbliese nüüd valge peitsiga kaetud, et anda kolletunud puidule värskem ilme.


Voodipesuna tahtsin kasutada midagi rohelist (igati sobilik värv metsamajja, kas pole?). Samas, et kogu pilt liiga värviliseks ja kirjuks ei muutuks, katsin teki osa neutraalse pleediga. Et linast voodiseelikut muude vooditekstiilidega paremini siduda, asetasin ainuüksi esteetilisel eesmärgil üle voodi samasuguse linase kanga ja kohe tekkis palju terviklikum kooslus. Ideaalis ma kasutaksin ka linast voodipesu, kuid hetkel otsustasin kasutada olemasolevat.


Punasekirjud padjakatted leidsin kunagi H&M Home'ist ja need aitavad voodil paremini sobituda roosimustriga.


Magamistuppa leidsime aastaid tagasi vana nurgakapi, mis oma tumeduses sobib imehästi heleda seina taustale. Kapis hoiame käterätikuid ja muud vajalikku kraami.


Voodi kohal rippuv küünlalühter ripub tavaliselt elutoa osas diivanilaua kohal, kuid tuba stiliseerides tundsin, et voodi kohal võiks tavalise tormilaterna asemel midagi ilusamat olla. Kuigi tõsiasi on see, et madala lae tõttu seal küünlaid põletada ei saa. Elutoa osas, kus lagi on kõrge, on ka lühter praktilises kasutuses ja valgustab pimedal õhtul tuba küllaltki hästi.


Tuba sai minu meelest nii õdus ja hubane, et oleks kohe tahtnud sinna ööseks jääda, kui maja ei oleks olnud nii meeletult palav (just õhtupäike kütab seda).

Vaata veel

0 kommentaari