Pärleid Eesti sisustusdisainist

by - neljapäev, august 20, 2020

Viimaste aastate jooksul olen märganud mitmeid ilusaid Eestis disainitud ja toodetud sisustusesemeid. Olen näinud väga palju Eesti kodusid, mis on modernsed ja skandinaavialikult minimalistlikud ning palju on ka sellises stiilis Eesti disaini. Minu kodu on aga eklektiline ja pisut romantilises stiilis ning olen leidnud Eesti disaineritelt ka sellisesse interjööri sobivat. Siinkohal ma mainin siiski ära ka selle, et mulle väga meeldib tegelikult modernset ja traditsioonilist disaini omavahel kokku sobitada, see teeb interjööri eriti huvitavaks. Niisiis, tänase tähtpäeva puhul on ehk kõige sobivam rääkida just Eesti disainist. Loetlen üles mõned hetkelemmikud täiesti suvalises järjekorras.


Kaaren Stuudio dekoratiivpadjad



Kaaren Stuudio veebilehte ei õnnestunud mul leida, kuid nende dekoratiivpatju müüb näiteks Estonian Design House. Abstraktse disainiga patjade autoriks on kunstnik Pille Ernesaks. Selline padi on väga hea element, millega oma traditsioonilise sisustusega koju veidi modernsust lisada.


Marion Isabelle Varik, "Oh Baby"

Mul on mingi teema nende nägudega. Meeldivad igasugused büstid ja muud näokujutisega disainelemendid. "Oh Baby" kollektsiooni tassid ja sellel pildil olevad vaasid on modernsed, armsad ja minu meelest eklektilisse interjööri ideaalsed. Saadaval on neid ka erivärvides. Soovitan kindlasti tervele kollektsioonile pilk peale visata.




"Lindude" kollektsioon on lihtsalt nii ilus. Olen korduvalt mõelnud, et need taldrikud sobiksid hästi seinale. Samuti värvid on võrratud. Disaini poolest sobivad selle kollektsiooni nõud pigem suviseks kasutamiseks, aga miks mitte luua suvetunnet nende nõudega ka talvisel ajal.




Joik ei vaja ilmselt tutvustamist. Ma olen suur küünalde austaja ja Joik on kindlasti üks minu lemmikuid Eesti küünlatootjaid. Hetkel lõhnastab minu kodu "Hurmav sirel". Antud küünal on mul alles püsinud pea kogu suve, sest teda ei pea tingimata põletama, et eralduks imeline sirelilõhn.


Nimekiri oli küll lühike ja kindlasti pakub Eesti disain veel palju muud ilusat. Ma oleksin väga huvitatud, milliseid kauneid Eesti disainesemeid oled Sina avastanud? Anna kommentaarides teada. Kaunist taasiseseisvumispäeva jätku!

Vaata veel

0 kommentaari