Kuidas ära mahtuda, kui ruumi on vähe?

by - laupäev, mai 30, 2020


Tavaliselt, kui inimesed kuulevad, kui väike on minu korter, küsivad nad kohe, et kuidas ma ära mahun. Mahun väga hästi, tänan küsimast.  Ilmselt väga väike eluase ei olegi päris kõigi jaoks - me olemegi kõik väga erinevad. Samas olen ka mõelnud, et kui palju siis ühele inimesele tegelikult ruumi vaja on. Mina mahun kõigi oma asjadega 23 ruutmeetri peale igatahes ära. Minult on mitmed juba ammu küsinud, et ma näitaksin oma panipaiku ja nüüd lõpuks olen jõudnud ka selle postituseni.

Antud korterit planeerides oli esimene küsimus, kuidas luua nii väiksele elamisele üks võimalikult praktiline panipaik (panipaigad puudusid täielikult, kui köögi kappe mitte arvestada), mis oleks ka visuaalselt meeldiv. Maast laeni ehitatud kappide-riiulite kompleks tundus mõistlik. Sellise variandi juures tuli kasuks olemasolev kõrge lagi.


Nagu näha, siis magamistoapoolse kapi põrandal on oma asukoha leidnud tolmuimeja, veel mahub sinna ära ka minu väike kunstkuusk ja paar rullikeeratud vaipa, mida hetkel ei kasuta. Kui juba magamistoas oleme, siis räägime ka voodialusest - väga hea koht, kuhu asju paigutada. Leidsin Jyskist paraja suurusega läbipaistvad kastid (soovitan soojalt - pole vaja kasti lahti teha, et näha, mis seal sees on). Kahes kastis hoian oma jõulukaunistusi (tegelikult veel selles pappkarbis ka) ja ühes hooajalisi riideid (talvel suveriideid, suvel kampsuneid), nii on riidekapis veidi rohkem ruumi. Voodiseelik on üks hea asi, mis seda voodialust ladu varjab, aga minu meelest lisaks sellele muudab ta voodi väljanägemise ka luksuslikumaks.


Elutoas on peamiseks asjade hoiustajaks suurte sahtlitega kummut, mis tegelikult mahutab üllatavalt palju. Ülemises sahtlis hoian DVDsid, keskmises sahtlis igasugu paberipahna, mida otseselt ära ei saa visata ja kõik muu pudi-padi, mida aeg-ajalt vaja läheb. Alumises sahtlis hoian küünlajalgu- ja hoidjaid, samuti mõnesid väiksemaid vaase (minu köögipiltidelt on näha, et suuri vaase hoian seinapealsete kappide peal).


Lõpuks jõuame esikunurka. Esikukapp jääb magamistoakapist täpselt teiselepoole seina. Siin hoian loomulikult oma välisrõivaid, jalanõusid, kotte jms. Riietetoru alla mahtus juhuslikul kombel täpselt ära kapike, mille eelmine omanik maha jättis, ja ta täidab seal väga praktilist rolli. Sahtlites hoian kindaid-mütse, aga näiteks ka fööni ja muid vahendeid, mida ikka võib esiku kappidest-sahtlitest leida.


Riiete kohal hoian peamiselt salle, aga ka kahte Eesti lippu, juhuks, kui on vaja jälle näiteks Laulupeole minna :), ning lae all lükanduste taga on riiulid, kuhu saan paigutada esemeid, mida hetkel ei vaja.


Aga kus ma hoian puhastusvahendeid jms? Pesuruumis on mul suhteliselt vähe kapiruumi, seetõttu hoian majapidamisvahendeid köögis kraanikausi all kapis, mis on piisavalt suur kõige sellise jaoks.

Ma ei mäleta, et ma oleksin hädas olnud sellega, kuhu asju mahutada. Muidugi, piiratud ruumis elamine eeldab, et ei saa lõputult palju asju koguda ja aeg-ajalt tuleb ka millestki loobuda, kui on soov midagi uut koju tuua. Aga selline elustiil mulle meeldibki. Võib-olla ka Sulle?

Vaata veel

0 kommentaari