Värskenda oma elamist kodust lahkumata

by - esmaspäev, aprill 27, 2020


Kas oled mõelnud, et kevad on käes ja tahaks ka tubade ilmet veidi värskendada? Kuid olukord pole praegu kerge - paljusid sisustuspoode hetkel külastada ei saa, on küll e-poed, aga pole piisavalt raha, mida kulutada. Seetõttu esitasin endale väljakutse lagedale tulla nippidega, kuidas luua kodus veidi uut ilmet ja värskust juba olemasolevate asjade näol.

Ilmselt kõige suurema muutuse saad luua, kui tõstad mööbli ümber. Ka väikeses ruumis on võimalik nii mõndagi muuta, tuleb lihtsalt mõelda ja katsetada. Võib-olla saad diivani vastasseina paigutada. Või ehk leiad mõnest teisest toast tooli, mida sobitada diivani ja diivanilaua juurde. Lase fantaasial lennata! Olen suutnud isegi oma pisikeses korteris leida erinevaid variante rohkem, kui oleksin alguses arvanud.

Sarnaselt mööbliga saab ümber paigutada ka sisustuselemente. Paiguta ümber laua- või põrandalampe. Loo diivanilauale uus detailide paigutus - kasutada saad kandikuid, vaase, küünlaid, raamatuid jne. Samamoodi võid raamaturiiulitega midagi ette võtta: loo uus kujundus. Ära hoia riiulites ainult raamatuid (muidugi juhul, kui raamatuid on metsikult ja panna pole neid kusagile mujale, siis on teine lugu), lisa sinna ka dekoratiivseid elemente.

Mängi tekstiiliga! Vaata üle oma kapid. Ehk leiad sealt midagi, mille olemasolu oled unustanud: padjakatted, kardinad, pleedid jne. Kui aga kapist midagi leida pole, võiksid näiteks diivanil olevad padjad viia voodile ja voodil olevad dekoratiivpadjad diivanile. Ei midagi rasket, lausa imelihtne!

Vaheta välja pildiraamides olevad pildid või loo hoopis uus galeriisein. Tasuta pilte on võimalik printida internetist või lõigata välja näiteks sobivatest ajakirjadest. Lõin oma tillukesse esikusse galeriiseina ainult vanadest ajakirjadest väljalõigatud piltidega.

Lõpuks oleks hea midagi ka vaasi panna. Pealkirjas on küll märgitud, et nende nippide teostamiseks ei pea kodust lahkuma, aga kui sul on aed, too sealt kevadisi õisi vaasi. Võib-olla lähed loodusesse jalutama? Too sealt endaga kaasa mõni väike oksake - nii saad kodus oodata lehepungade puhkemist ja minu meelest loob see küll kevadise tunde.

Vaata veel

0 kommentaari