Kaunis ja hubane magamistuba: 9 väikest ideed

by - laupäev, juuni 06, 2020


Mulle küll meeldib uinuda ja ärgata toas, mis on hubane ja näeb hea välja. Mugav madrats, värskelt lõhnav voodipesu, pehmed padjad ja soe tekk - kõlab hästi, kas pole? Need on iga mõnusa magamistoa aluseks. Aga kuidas saaks magamistuba veel meeldivamaks muuta? Kogusin kokku 9 ideed, mida olen paari viimase aasta jooksul oma magamistoas rakendanud.

1. Padjad muudavad iga voodi veel paremaks. Hoia voodil lisaks patjadele, millel magad, ka paari dekoratiivpatja. Neid aeg-ajalt välja vahetades saab väga lihtsalt muuta kogu voodi ilmet. Mina isiklikult piirdun kõige rohkem 2-3 dekoratiivpadjaga, sest vastasel juhul oleks öösel terve mu põrand patju täis.


2. Valge voodipesu loob puhta ja luksusliku tunde ja see sobib absoluutselt igasse interjööri. Minu isiklik lemmik on valge linane voodipesu, mille ostsin H&M Home'ist, kui olin äsja oma korterisse sisse kolinud.


Aga võib-olla Sulle meeldivad hoopis värvid? Mina olen suur valge austaja, aga aeg-ajalt tahaks ka natuke värvi oma ellu. Sinisest voodipeatsist lähtuvalt muudan ma magamistoa vahel siniseks, kasutades sinise-valge mustrilist voodipesu ja lisades öökapile siniseid detaile.


3. Too aiast, metsast või miks ka mitte poest värskeid lilli ja aseta need voodi kõrvale öökapile. Minu jaoks mõjuvad lilled voodi kõrval alati nii värskendavalt ja kui mõnus on uinuda seda õrnat lille lõhna tundes. Praegusel hetkel on hea valik sirelid või maikellukesed - mõlemad imelise aroomiga.


4. Aseta öökapile kandik või ilus keraamiline taldrik ning paiguta nendele vajalikud või niisama ilusad esemed. Kandikud ja muud alused jätavad organiseeritud ja kompaktse mulje.


5. Küünlavalgus loob alati õdusa tunde, seda eriti pimedatel sügis- ja talveõhtutel, kuid mulle meeldib küünlaid põletada ka suvel. Paiguta küünlaid öökapile, kummutile, aga miks mitte ka põrandale. Seejuures tuleb tähele panna, et küünal oleks laterna või küünlaklaasi sees ja ei asuks kohas, kus keegi võib ta kogemata ümber ajada. Siinkohal sõbralik meeldetuletus, et põlevad küünlad ei jääks järelvalveta. :)


6. Miks mitte asetada voodi kõrvale mõni ilus korv, kuhu sisse saab silma eest ära visata asju, mis ometi peaksid olema käeulatuses. Nii ei vedele midagi laiali ja toa üldilme püsib puhtam. Oma meriheinast korvi leidsin Prismast.


7. Aseta voodile üks mõnus pleed, mis sobib kokku voodipesu, voodipeatsi või hoopis seinavärviga. Pleed on minu jaoks väga praktiline ese, sest talvel on mul tihtipeale külm. Voodil olevat pleedi on hea öösel peale võtta, kui hakkab jahe, ning päeval muudab ta voodi väljanägemise mõnusamaks. Minu pleed on pärit Jyskist ja ta on kahepoolne, tumesinine sametine materjal ühelt poolt ja teiselt poolt valkjas.


8. Voodi ees võiks olla üks mõnusalt pehme vaip. See teeb hommikul voodist tõusmise jalale palju mugavamaks. Pealegi, minu magamistoa põrand on talvel väga külm ning seetõttu vähemalt talvisel perioodil hoian alati väikest vaipa voodi ees. See Sukhi vaip on 100% naturaalsest villast ja mõjub jalale masseerivalt.


9. Ühes ilusas magamistoas peaks kindlasti olema üks ilus tool. Kasvõi selleks, et oleks koht kus öösel voodi dekoratiivpatju hoida. Kui tuba on väike ja palju muud sinna peale voodi ja öökapi ei mahu, siis tooli on ikka võimalik kuhugi paigutada ja see võib anda i-le täpi.


Kui Sul on veel mõni hea idee, siis ole lahke ja jaga seda kommentaarides. :)

Vaata veel

2 kommentaari