Jõulukodu 2018

by - neljapäev, detsember 06, 2018


Lõpuks ometi jõuan oma esimese jõuluteemalise postituseni, kuigi kodu kaunistamisega sain valmis juba nädal tagasi. Sel aastal on üldilme valge (nagu ikka), aga värviliste laikudega. Näiteks esimest korda on mu kuusepuu värviline ja olen väga rahul, et otsustasin seda teed minna.


Minu esialgne plaan oli punane ja valge, see kombinatsioon on alati ilus ja klassikaline. Aga kui ühel päeval leidsin Osta.ee oksjonil väiksed 1954. aastal Moskvas toodetud kuuseehted (mis muide olid ka veel originaalkarbis), siis olin kindel, et sel aastal lähen teist teedpidi ja kuusk saab olema värviline.


Diivanil olev tiigrimustriline pleed on hiljutine leid Uuskasutuskeskusest, kõigest 4 euro eest. Olin juba eelnevalt mõelnud, et sellise mustriga padi võiks olla diivanil aktsendiks. Aga pleed tundub mulle veel parem variant ja eriti hästi sobib see sinna nüüd, kui ka kõik padjad on valged.


Nüüd, kui mu baarikäru asub magamistoas, võib baarifunktsiooni täita ka sekretärkapp, sest jõuluajal lihtsalt peab olema selline koht, kus head ja paremat serveerida.


Eelmisel aastal kaunistas vanik peeglit, sel aastal aga ahju. Eelmisel aastal oli see ka kuulidega ehitud, kuid seekord otsustasin vanikule lisada vaid tuled ja mõned "jääpurikad" rippuma. Soovisin, et jõulupuu oma ehtes tuleks kõige rohkem esile, pealegi, lumine vanik on juba nagunii ilus.



Laud on ka üks värvilaikudest. Leidsin millalgi suve lõpus Uuskasutuskeskusest kolm sinist inglise-stiilis taldrikut ja nii sündiski sinine jõululaud. 32 lumivalget kunsttulpi näevad talviselt ilusad välja ja annavad lauale selle viimase lihvi. Peeglile riputasin vaid pärja ja sellest minu arvates piisab täiesti.


Ja lõpuks magamistuba. Voodil on sama punane padi, mis eelmisel aastal. Olgem ausad - ta lihtsalt sobib sinna valge peale. Uueks lisandiks baarikärul on valged nö pudeliharja-kuused, mille leidsin Prismast (väiksem u 4 eur, suurem, u 6 eur). Nägin samasuguseid ka Stockmannis, kuid seal olid need veidi kallimad.




Vaata ka videotuuri minu jõulusest kodust:

Vaata veel

0 kommentaari