Jõululaud on kaetud

by - reede, detsember 23, 2022

Nagu ikka, veedan ma jõuluõhtu Saaremaal vanemate kodus. Täna katsin juba laua homseks ära. Lauaseades kasutasin sel aastal granaatõunu ja punaseid sibulaid - midagi, mida olen tahtnud jõulukaunistustena juba paar viimast aastat kasutada. Lisasin juurde ka veidi kuivatatud õlelilli. Peeglil oleva pärja kaunistasin samuti punaste sibulate ja õlelilledega. Tammelehtedega laudlina leidsin eelmisel aastal Hemtexist, see on ideaalne nii jõuludeks kui ka muul ajal.

Päris kindlat värvigammat ma ei loonud. Punased ja rohelised toonid küll domineerivad, kuid taldrikutel olevatele kuusekuulidele lisasin näiteks hoopiski sinised paelad - see lisab huvitava nüansi, ilma, et mõjuks häirivalt.



Kui avastasin, et meil on kodus ainult valged küünlad (tahtsin midagi värvilisemat), tekkis mul kohe idee neile midagi maalida. Otsustasingi küünaldele teha oksakesed punaste ja siniste marjadega. Maalikunstnikusoont minus ei ole, aga kui mul oleks olnud peenem pintsel, oleks maaling natuke ilusam tulnud. Üldjoontes jäin siiski rahule, julgesin need lühtrile panna küll.


Peeglil oleva pärja meisterdasin valmis juba kuuaega tagasi. Ema hoidis seda kogu vahepealse aja õues terrassil, tänu sellele näeb endiselt värske välja. Täna lisasin veel kaunistused ja riputasin peeglile.

Vaata veel

0 kommentaari