Vahelduse loomine tekstiiliga: 2 õmbluseta ideed

by - teisipäev, mai 31, 2022


Üks minu lemmikmeetodeid kodus muudatuste tegemiseks on tekstiilide vahetamine. Ja see ei pea tingimata kallis ja keeruline olema. Tõsi, tihtipeale on sellisel juhul õmblustööd vajalikud, aga täna ma jagan paari ideed, mille viimase kuu jooksul ka ise teostasin ilma õmblemiseta.
 

Ma ilmselt ei maini esimest korda, et padjakatete vahetamine on üks lihtsamaid viise, kuidas sisustusele uus ilme anda, aga see ei ole üks tänastest ideedest. Nagu fotodelt näha, siis on minu voodipeats saanud uue katte. Riie ise on vana kardin, mille leidsin taaskasutuspoest odava hinna eest ja esialgu plaanisin sellest padjakatteid teha. Siit ka soovitus, et alati ei pea kangapoodi tõttama, kui on plaanis sisustust värskendada. Taaskasutusest ilusat kangast ei pruugi kohe leida, sellepärast vaatan poes käies alati tekstiilitooteid, isegi kui hetkel midagi vaja ei ole, sest kunagi ei tea, millal võid leida midagi imeilusat.

Kuna mu voodipeats seisab tugevalt vastu seina, siis õnnestus mul riie sättida ilma õmblusteta peatsile nii, et kanga servad püsivad kindlalt peatsi ja seina vahel. Vähemalt suviseks hooajaks on see hea vaheldus, kes teab, mis ideed juba sügiseks võivad tekkida. Nii, aga nüüd teine idee.


Minu jaoks käib lauakatmise juurde alati laudlina, olgu siis laud kaetud toidu või hoopis millegi muuga, näiteks raamatutega. Siia juurde pean mainima ka, et kui on tegu mõne väga ilusa lauaga, siis ma kindlasti loobun laudlinast. Hetkel on aga tegu Ikea kokkupandava metallist aialauaga, mis tubastes oludes vajab küll linaga katmist.

Kuna mul oli selle laua jaoks vaja kindlasti maani ulatuvat laudlina, siis mõtlesin, mida teha. Internetikaubandusest ma sobivate mõõtudega lina ei leidnud ja üleüldse avastasin, et laudlinad, eriti suured, on üsna kallid. Ühel hetkel tabasin, end mõttelt, et voodipesu võib mõnest kohast päris soodsalt saada ja 2x2m suurus oleks ka täiesti sobiv.
 

Piltidel oleva tekikoti, mis nüüd on laudlina, leidsin Sinsay e-poest kõigest 15euro eest. Tasub silmad lahti hoida ja natuke kastist välja mõelda, sellisel viisil tekivad nii mõnedki head lahendused.
 

Vaata veel

1 kommentaar