Et põrand oleks soojem

by - pühapäev, märts 31, 2019

*Sisu on sponsoreeritud. 


Minu magamistoa põrand on talvisel ajal päris jahe ja kuigi kevad on praktiliselt kohal, tuleb sooja veel siiski oodata. Tegelikult mulle väga meeldib mu valge vana laudpõrand ja ei tahaks seda vaibaga varjata. Suvel muidugi pole see probleem, aga külmal ajal lihtsalt peab voodi ees olema vaip ja mida paksem see on, seda mõnusam.


Minuga võttis ühendust käsitsi valmistatud vaipade müügiga tegelev firma Sukhi ja olin kohe nõus mõnda nende toodet proovima. Eriti seetõttu, et tegemist ei ole just kõige tavalisema ettevõttega. Kõik nende vaibad valmistatakse Indias, Marokos, Nepalis ja Türgis, ning seda teevad kohalikud vaibameistrid, järgides vanu traditsioone. Mingit masstootmist ei toimu. Iga vaip tehakse tellijale eraldi, see tähendab, et kui oled valinud välja, millist vaipa soovid ning esitad tellimuse, hakkab vaibameister seda vaipa just sulle valmistama. Ja muidugi tehakse vaibad naturaalsetest materjalidest. Sukhi suhtleb vaiba valmistajaga otse ilma vahendajateta ja maksab meistrile ka väärilist palka (mis mulle väga meeldib selle ettevõtte juures). Sellest tulenevalt on vaibad ka kõrge kvaliteediga.


Mina valisin endale vaiba nimega Jai, mis on valmistatud Indias ja koosneb 100% villast - keskkonnasõbralik ja sobib hästi ka allergikutele. Muideks, kõik Sukhi vaibad on oma nime saanud selle meistri järgi, kes vaiba valmistas. Mulle meeldib Jai vaip tema naturaalse värvitooni ja mustri poolest, just selle pärast ma antud vaiba valisingi, see sobib igasse interjööri. Sukhi pakub ka palju igasuguseid värvilisi ja põnevaid vaipu, näiteks vildipallidest valmistatud vaibad või nn lapitehnikas valminud vaibad, need on vaid mõned variandid. Mulle meeldivad veel ka Beni Ourani vaibad, mis oma välimuselt on üsna minimalistlikud ja sobivad hästi näiteks modernsesse või boho-stiilis interjööri.


Aga nüüd tagasi minu vaiba juurde. Kui vaip lõpuks minuni jõudis ja sellel esimest korda kõndisin, olin meeldivalt üllatunud, kui mõnus see jala all tundus. Sukhi lubab oma veebilehel, et kui vaip tellijani jõuab, paneb see tellija naeratama. Ma võin ausalt tunnistada, et minu suule tõi see küll naeratuse, kui esimest korda oma uut vaipa nägin ja veel enamgi, kui seda jala all proovisin. Vaip koosneb villast aasakestest, mis on piisavalt tugevad, et mõjuvad jalale masseerivalt (seda ma ei osanud oodata) ja see teebki vaibal kõndimise nii nauditavaks. Pealegi on ta parajalt paks, et kaitseb mind hästi ka külma põranda eest. Ja vaip on tõepoolest väga kvaliteetne, just nii nagu lubatud.


Mainisin alguses, et ma eelistaksin vaibale pigem oma vana valget laudpõrandat. Ma siiski kahtlustan, et pole välistatud, et suve saabudes ma jätan selle toreda villase vaiba sinna, kus ta on. Mulle lihtsalt nii meeldib selle peal kõndida!

Vaata veel

0 kommentaari