Uus kapp ja jõuludeks valmistumine

by - esmaspäev, november 21, 2022

Kui oled mind Instagramis jälginud, siis pole mu uus kapp enam uudis. Olen kummuti väljavahetamist kapi vastu kaalunud vahelduva eduga vist umbes aasta. Aga nagu ikka, võtab selle õige mööblieseme leidmine tihtipeale küllaltki palju aega, eriti, kui rääkida vanast mööblist nagu antud kapi puhul on tegu. Aga ma olen leituga rohkem kui rahul.

Põhjus, miks ma kummuti asemele hakkasin kappi otsima, oli selles, et tahtsin oma teleri ära peita. Antud kapi leidsin taaskasutusest ja see on valmistatud Itaalias Muranos. Mõõtmed on väga ideaalsed - mahutab ilusasti teleri ära ja on parajalt kitsas, ei võta palju ruumi. Kapp meeldib mulle kummutist rohkem ka seetõttu, et ta on kõrgem ja täidab horisontaalset ruumi, mis kõrge lae puhul on hea. Samas on see kapp piisavalt madal, et seal peal ilusaid esemeid hoida.

 
Kapi klaasuksed ja -küljed said endale nö kardinad. Otsustasin seekord roosa kanga kasuks. Alguses küll olin veidi kahtleval seisukohal, sest roosa, kuigi ta on ilus, ei ole otseselt see värv, mida kindlapeale kasutaksin, kuid olen oma otsusega väga rahul. Selle kapi välimust on võimalik kangaid vahetades alati muuta, mis on veel üks suur pluss minu jaoks.


Nüüd on veel vaja kapi sees oleva tagumise seinaga midagi ette võtta, ei tahaks teda lihtsalt pruuniks jätta. Mõtlesin tapeetida, aga üks võimalus oleks katta ka dekoratiivpaberiga, kanga jätan ilmselt mängust välja. Ühesõnaga, see vajab veidi veel mõtlemist.


Kuna esimene advent seisab ukse ees, olen hakanud vaikselt ka jõuludeks valmistuma. Otsustasin sel aastal ise oma pärjad teha männiokstest. Ostsin ka punased ratsuritähed ja need on nüüd õitsema läinud - imekaunid jõululilled. Lapsepõlvest mäletan, et mu vanaemal oli neid päris mitu pesuköögi aknal, tema hoidis need üle aasta alles ja jõulude paiku läksid jälle õitsema.


Mulle üldiselt meeldib hakata juba enne detsembrit vaikselt kodu kaunistamisega pihta, sest siis on kindel, et jõuan õigeks ajaks valmis. Ma ei tee kindlat plaani, kuidas kõik peab välja nägema, pigem lähen sisetunde järgi, mistõttu võib see protsess kauem aega võtta. Aga selline konkreetse plaanita spontaanne kaunistamine on kokkuvõttes minu jaoks nauditavam.

Vaata veel

0 kommentaari